Hoppa till sidans innehåll

13 medaljer till Kumgang Taekwondo i Svenska Cupen 1

23 SEP 2018 11:37
  • Skapad: 23 SEP 2018 11:37

13 medaljer till Kumgang Taekwondo i Svenska elitserien

Svenska Taekwondo elitserien består av tre cuper samt Svenska Mästerskapen. Elitserien är en chans att samla rankingpoäng för att vidare ta en plats i det Svenska Taekwondo landslaget. I helgen avgjordes första delen, Svenska Cupen 1 som denna gång var i Malmö. Team Kumgang SVEA hade med tretton spelare för att visa vad de går för, och alla kom hem med varsin medalj.  Fyra guld, fyra silver och fem brons, ger bra med rankingpoäng till laget och landslagsplatserna är inte långt borta.

Neo Östman (Minior – 38) har nyligen gjort sin tävlingsdebut och Svenska Cupen 1 var den första tävlingen i den avancerade klassen. Trots att Neo inte har många tävlingar i kroppen än är det inget som märks när han går upp på mattan och självsäkert plockar hem poäng. Ett guld fick Neo med sig hem vilket är en oerhört bra prestation.

Kevin Brink (Kadett -61) som är nybliven svartbälte har tagit träningen på allvar och det märktes på hans stenhårda sparkar och slag. Kevin tog ledningen i finalen och behöll den matchen ut, så guldet var en självklarhet.

Rasmus Johansson (Junior – 51) har lagt i en ny växel och satsat enormt på sin träning, vilket vi såg resultat på i helgen. Snabba sparkar och god fysik gjorde att han enkelt plockade hem guldet.

Bleron Ademi (Kadett – 33) samlade förra året ihop så mycket rankingpoäng att han placerade sig som nummer ett i Sverige. Han har därför tagit en plats i landslaget och kommer att representera Sverige i Europa Mästerskapen som går i November. Att han tog hem ett guld på Svenska Cupen 1 är därför inte förvånande men ändå imponerande att återigen visa sig vara en utav de bästa i Sverige.

Övriga fighters från Team Kumgang SVEA gjorde mycket bra prestationer och det märks att laget utvecklas överlag.

Guld:

Neo Östman (Minior -38)

Kevin Brink (Kadett -61)

Rasmus Johansson (Junior -51)

Bleron Ademi (Kadett – 33)

Silver:

Arber (Senior -68)

Didirik (Kadett -45)

Alma (Junior -59)

Valton (Kadett -37)

Brons:

Anna (Junior -52)

Nora (Senior – 53)

Ludvig (Minior -32)

Zack (Minior -38)

 

Selma (Kadett -49)

 

Näst på tur är Svenska Cupen 2 som går i Borlänge och vi hoppas på ett lika bra resultat då.

Skribent: Emilia Engman
Epost: Adressen Gömd

 

Kumgang Taekwondo på sociala medier

 

Facebook

 

Samarbetspartners

www.sveasverige.seSkärmavbild 2015-04-30 kl. 13.12.35

 

Stöd din klubb. Bonus till alla!

Du vet väl att klubben får 3 % extra i bonus samtidigt som du behåller din personliga bonus genom att handla på Stadium. Klicka här för att registrera dig:

Stadium Teamsales 

 

Postadress:
Kumgang TKD-Klubb Trollhättan - Taekwondo
Industrigatan 1
46137 Trollhättan

Besöksadress:
Industrigatan 1
46137 Trollhättan

Kontakt:
Tel: +46704950850
E-post: This is a mailto link

Se all info