Hoppa till sidans innehåll

German Open 2018

11 APR 2018 15:45
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 15:47

Arber Azemi som går -68 Senior var först ut att tävla i en av Europas största Taekwondo tävlingar, German open. Arber mötte en stark motståndare från Portugal som bland annat tagit junior VM- medalj. Det var ett ordentligt utbyte av poäng mellan motståndarna men för det mesta var det fightern från Kumgang Taekwondo Trollhättan som höll kontrollen och ledde matchen. Sista sekunderna tickar och motståndaren tar först en västträff så att ställningen blir 19-19 och allra sista sekunden så attackerar Arber och motståndaren svarar med ett slag. Ställningen blir 20-19 och Arber förlorade tyvärr matchen.

Näst på tur att gå upp på mattan var Tina Zorko som för bara två veckor sedan tog SM-silver i -57 Senior. Tina mötte en spelare från Panamas landslag, som dessutom är rankad topp 10 i världen. Motståndaren startade matchen med att ta poäng genom en träff i västen. I mitten av andra ronden tog Tina tillbaka kontrollen och behöll den matchen ut genom att attackera aggressivt men tyvärr var underläget för stort för att ta ikapp och Tina förlorade matchen.

Bleron Ademi endast 12 år gammal och kör i -33 Kadett har en stark fighting-spirit och gick ut med hårda sparkar direkt från start i sin första match och redan efter 30 sekunder har Bleron tagit 2 poäng. Andra ronden är jämn mellan spelarna och det är bara enstaka poäng som skiljer dom åt, tyvärr tappar Bleron poäng i sista ronden och förlorar matchen.

Didrik K Edlund också han 12 år gammal men tävlar i -41 Kadett, tog direkt ledningen i matchen i sin första match som gick mot Danmark och var stabil hela första ronden, tyvärr tog motståndaren ikapp poängen efter en jämn kamp och Didrik gick tyvärr inte vidare i tävlingen.

Alma Grunning 14 år gammal (-59 Junior) slog ut både Danmark, Tjeckien och Tyskland under sin väg mot finalen. Alma kunde genom sin snabbhet och utvalda strategier sätta många huvudsparkar, blockera motståndarnas attacker och få in både sparkar och slag på västen under hennes första tre matcher. I finalen blev motståndaren en rutinerad tjej från Norge som tävlat i många stora tävlingar tidigare och hennes främre sparkar var svåra att blockera. Ett silver i en stor tävling som German Open är fantastiskt bra jobbat, den här tjejen får man hålla ögonen på för hon kommer gå långt.

Nora Högfeldt som gör sin första säsong som senior i viktklass -53 fick gå upp och möta Spanien i sin första match, där hon var stabil och självsäker och lyckades lista ut motståndarens svagheter och satte flera huvudsparkar. I match två mötte Nora tufft motstånd från Tyskland där matchen var oerhört jämn med enstaka poängs skillnad. I början av sista ronden stod det 9-9 mellan motståndarna men sedan tog motståndaren poäng med bland annat slag och Nora tog sig inte vidare i tävlingen.

Selma K Edlund (-47 Kadett) mötte i sin första match en tjej från Frankrike där Selma tog ledningen från start, med sina hårda bakre sparkar var ställningen 8-0 efter första ronden. Fightern från Kumgang Taekwondo Trollhättan vann matchen med hela 26-10. I andra matchen nådde inte Selma hela vägen fram och förlorade matchen mot Serbiens landslag.

Rasmus Johansson som går i -48 Junior körde en jämn kamp mot en välmeriterad spelare från USAs landslag. Trots Rasmus skicklighet när det kommer till fotarbete och uppföljning av attacker var det svårt att hinna undan motståndarens sparkar.

 

Skribent: Emilia Engman
Epost: Adressen Gömd

 

Kumgang Taekwondo på sociala medier

 

Facebook

 

Samarbetspartners

www.sveasverige.seSkärmavbild 2015-04-30 kl. 13.12.35

 

Stöd din klubb. Bonus till alla!

Du vet väl att klubben får 3 % extra i bonus samtidigt som du behåller din personliga bonus genom att handla på Stadium. Klicka här för att registrera dig:

Stadium Teamsales 

 

Postadress:
Kumgang TKD-Klubb Trollhättan - Taekwondo
Industrigatan 1
46137 Trollhättan

Besöksadress:
Industrigatan 1
46137 Trollhättan

Kontakt:
Tel: +46704950850
E-post: This is a mailto link

Se all info