Hoppa till sidans innehåll

SM i Taekwondo gav utdelning till Kumgangs elitlag.

19 DEC 2018 19:22
  • Skapad: 19 DEC 2018 19:22

Under helgen gjorde Team Kumgang Svea sig åter redo för fight. Denna gång var det dags för finalen av den svenska elitserien nämligen inget mindre än Svenska Mästerskapen. Laget har under hösten haft otur med skador och sjukdomar, så efter många om och men ställde Kumgang upp med 14 spelare varav 11 fick medalj. Att laget tillsammans presterar fram så många medaljer på Sveriges tuffaste tävling är en imponerande insats och det visar vad hård träning och fokus kan ge för resultat.

Rasmus Johansson (Junior -51) har tävling efter tävling plockat hem guldet och kom inte hem med mindre denna gång. Han gick enkelt hela vägen till final och motståndarna var chanslösa. Rasmus är nu rankad etta i Sverige vilket ger goda förutsättningar för kommande säsong. Rasmus går nu upp till seniorklassen och har tagit en plats i landslaget. 

Bleron Ademi (Kadett -33) har för enbart några veckor sedan representerat det Svenska Landslaget i Kadett-EM efter att han förra året kvalificerat sig för detta. På det Svenska Mästerskapet tog Bleron hem guldet efter en final som var lika enkel som övriga tävlingar har vart. Bleron vann med över 10 poängs skillnad i sin final, och att vinna med så höga poäng över den som är näst bäst i Sverige visar att Bleron är värd sin första plats. Imponerade insats att för andra året i rad blir rankad som etta i Sverige.

Marko Kallunki (Master -68) sitter vanligtvis i coachstolen och coachar fram laget till fina resultat. Men mellan matcherna på coachstolen hann Marko denna gång att ställa sig på mattan själv. Flera matcher senare står Marko som vinnare i årets SM. Laget har verkligen någon att se upp till och lära av.

Nu får laget återhämta sig efter en tuff säsong och ta nya tag inför nästa säsong.

 

Guld: Rasmus Johansson (Junior -51) Bleron Ademi (Kadett -33) Marko Kallunki (Master -68)

Silver: Nora Högfeldt (Senior -53) Anna Engström (Junior -49) Kevin Brink (Kadett -61) Valton Ademi (Kadett-37) Annethe Bäckström (Poomsae)

Brons: Didrik K Edlund (Kadett -45) Neo Östman (Minior -38) Selma K Edlund (Junior -49)

Skribent: Emilia Engman
Epost: Adressen Gömd

 

Kumgang Taekwondo på sociala medier

 

Facebook

 

Samarbetspartners

www.sveasverige.seSkärmavbild 2015-04-30 kl. 13.12.35

 

Stöd din klubb. Bonus till alla!

Du vet väl att klubben får 3 % extra i bonus samtidigt som du behåller din personliga bonus genom att handla på Stadium. Klicka här för att registrera dig:

Stadium Teamsales 

 

Postadress:
Kumgang TKD-Klubb Trollhättan - Taekwondo
Industrigatan 1
46137 Trollhättan

Besöksadress:
Industrigatan 1
46137 Trollhättan

Kontakt:
Tel: +46704950850
E-post: This is a mailto link

Se all info