Hoppa till sidans innehåll

Historia


  

HISTORIA
Kumgangs Taekwondo historia började i Trollhättan hösten 1986. Då några entusiaster började träna en blandning av kickboxning och Taekwondo. Instruktörer och eldsjälar var Pelle Eklund och Lennart Johansson, båda med röda bälten i Taekwondo, samt Molle, en välmeriterad boxningstränare. 1987 flyttade klubben till Vänersborg, i samband med denna flytt inriktade man sig helt på Taekwondo. Under 1988 blev Pelle Eklund ensam huvudinstruktör för klubben. Efter att flyttat sin verksamhet mellan olika gymnastikhallar under några år beslutar sig klubben för att skaffa en egen lokal. 1993 får man sin första egna lokal i Hagaparken. Under 1997 flyttar verksamheten till Edsparken (gamla dövskolan). För att  år 2000 flytta in i allaktivitetshuset Fregatten på Vassbotten. Våra nuvarande lokaler har vi stegvis utökat till ca 500m2 som vi delar ihop med Judo. I vår stora hall har vi mjuka mattor på ca 200m2 och är helt inriktad på kampsportsträning. Vi planerar att framöver öppna ännu en stor hall för vår kampsport i Vänersborg.

Huvudinstruktör i Vänersborg är Pelle Eklund som också är Master instruktör för båda föreningarna i Kumgang Taekwondo. Pelle har även varit Landslagstränare/Förbundskapten för Svenska Tekniklandslaget.

 

Trollhättan
Februari 2004 startade klubben igång ännu en förening, Kumgang Taekwondo Trollhättan. Vi bedriver idag träning för alla människor i åldrarna 4 - 100 år. Vår yngsta och äldsta aktiva medlemmar är 4 år respektive 76 år. Vi är idag ca 230 medlemmar och är en utav Trollhättans mest aktiva och framgångsrikasteförening.

Sommaren 2005 fick vi egna lokaler på Sågaregatan 6, nära resecentrum i Trollhättan.

Under 2008 har ett nytt kapitel för klubben börjat då vi flyttade våran verksamhet till vår nuvarnade träningslokal på Industrigatan 1. Våra lokaler består nu utav två träningsytor på 200m2 respektive 65m2 med mjuka kampsportsmattor, omklädningsrum med bastu, klubbrum med eget kök, kontor och tillgång till styrketräning med fria vikter mm.


Huvudinstruktör i Trollhättan är Mattias Edvardsson som även har varit tränare/coach för Svenska landslaget i kamp.

Framtiden
Hos oss är alla välkomna! Kumgang erbjuder en bred och allsidig Taekwondo träning, allt ifrån motionsträning och självförsvar till tävlingsträning och elitidrott. Hos oss tränar tjejer, killar, kvinnor och män i åldrar från 4-100år. Bland våra medlemmar finns många olika nationaliteter. Kumgang Taekwondo är under stor utveckling och växer sig allt starkare för varje termin. Vi vill bredda oss ännu mer för att kunna erbjuda mer träning för alla.

Våra mål är att kunna bredda föreningarna ytterliggare och kunna erbjuda mångsidig och rolig träning som är anpassad efter individens mål och förutsättningar.


De senaste åren har vi även satsat mycket på dom som vill tävla i klubben. Detta har gjort att vi sedan säsongen 2004/2005 har ett Kamplag som tävlar i Svenska Elitserien i Taekwondo. Redan första säsongen fick vi fram tre landslagsmedlemmar. Laget har växt sig starkare och starkare och 2009 tog klubben sin första stora mästerskapsmedalj när Maja Hofling bärjade hem ett brons på Junior EM. Även våra nybörjare skördar mängder med medaljer på tävlingar. Kumgang växer varje år och med duktiga tränare, härlig gemenskap och glädje, ser vi ljust på framtiden…

Uppdaterad: 30 JAN 2017 15:38 Skribent: Hampus Eklund

Scrolla i vårt nyhetsflöde på Facebook!

 

SamarbetspartnersSkärmavbild 2015-04-30 kl. 13.12.35

 

Stöd din klubb. Bonus till alla!

Du vet väl att klubben får 3 % extra i bonus samtidigt som du behåller din personliga bonus genom att handla på Stadium. Klicka här för att registrera dig:

Stadium Teamsales 

 

Postadress:
Kumgang TKD-Klubb Trollhättan - Taekwondo
Industrigatan 1
46137 Trollhättan

Besöksadress:
Industrigatan 1
46137 Trollhättan

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli.kumgang@gmail...